2023.07.11

FUTÁR alkalmazással értesülhetnek a véradók a legújabb véradási lehetőségekről!

A Magyar Vöröskereszt megbízásából a szervezet stratégiai partnere, a Govern-Soft Kft. által támogatásként készített FUTÁR rendszer a jövőben toborzási céllal küld értesítéseket az önkéntes véradóknak. Ezzel a Magyar Vöröskereszt munkáját megkönnyíti, továbbá a véradónak is nagy segítséget jelent, hogy nem kell utánajárniuk a következő véradás időpontjának és helyszínének, valamint akár vissza is tudnak jelezni arról, hogy tudnak-e jönni avagy sem.

A FUTÁR alkalmazás a véradást szervezők munkáját támogatja úgy, hogy előre ütemezett e-mail és SMS üzenetekben értesíti a véradókat a soron következő véradás időpontjáról és helyszínéről. A fejlesztés ötlete a Govern-Soft Kft. ügyvezetőjétől származik, aki a kollégáival rendszeresen ad vért már évek óta, mindannyian szívügyüknek tekintik a véradást. Az átadáskor készült összefoglalójukban úgy fogalmaznak: „Lehetőségeinket kihasználva szerettük volna e nemes célt több módon is támogatni, ezért elkészítettünk egy olyan megoldást a Magyar Vöröskereszt részére, mely nagyban megkönnyíti az értesítések kiküldésének folyamatát. Nem titkolt szándékunk, hogy minél szélesebb körben felhívjuk az emberek figyelmét a véradás fontosságára és ezáltal hozzájáruljunk az egészségügy javulásához és az életszínvonal emeléséhez.

A Magyar Vöröskereszt a FUTÁR alkalmazás segítségével csak akkor küld értesítést, amikor az az önkéntes véradó számára az aktuális – azaz eltelt a két véradás közötti szükséges 56 nap –, illetve azok számára, akiknek az adott településen szervezett véradás közeli, kényelmesen elérhető. Ezáltal csak a releváns, szükséges információkat kapják meg a véradók, felesleges vagy kéretlen tartalmakat nem.

A fejlesztés kapcsán Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezésért felelős szakmai vezetője elmondta: „A FUTÁR alkalmazás jelenleg nyolc megyében segíti a helyi munkatársak és önkéntesek munkáját. A kezdeti tapasztalatokat követően szeretnénk a rendszert országszerte kiterjeszteni. A Govern-Soft Kft. nagyvonalú felajánlásáért és a nyári szezonban való bevezetésért hálásak vagyunk.  és bízunk abban, hogy nagyban támogatja a Véredben van a segítség! kampányunk sikerét is.

Legyen ön is véradó, csatlakozzon egy fontos társadalmi ügyet segítő közösséghez!