2024.04.22

Új Véradás applikáció érhető el Androidon és iOs-en is!

SAJTÓKÖZLEMÉNY 


A Magyar Vöröskereszt megújult Véradás telefonos applikációja Androidon és iOs-en is elérhető

Elkészült a Magyar Vöröskereszt új Véradás telefonos applikációja, amelyen keresztül bárki tájékozódhat a hozzá legközelebb lévő véradási helyszínről vagy a kedvenc véradási helyszínén történő legközelebbi esemény időpontjáról. Az applikáció iOs és Android rendszereken egyaránt elérhető, ingyenes, és a felhasználók visszajelzései alapján folyamatosan zajlik a fejlesztése.

A Magyar Vöröskereszt immár 85 éve felel a hazai önkéntes véradók toborzásáért. Ennek keretében folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel a meglévő és leendő véradókat hatékonyan szólíthatja meg. A most induló alkalmazás régóta várt fejlesztés eredménye, a humanitárius szervezet bízik a felhasználók nyitottságában és konstruktív fejlesztési javaslataikban.

Második alkalommal készült el egy applikáció, ezúttal azonban az alkalmas időpont keresésen túl a tájékoztatásra és számos kényelmi funkcióra is hangsúlyt fektettünk” – fogalmaz Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezésért felelős országos szakmai vezetője. – „Az applikáció segítségével a felhasználók nyomon követhetik, mikor telik le a két véradás közötti szükséges 56 nap, és egy gyors teszt kitöltésével az alkalmasságukat is ellenőrizhetik. Kedvenc települést, véradási helyszínt jelölhetnek meg, valamint a számukra releváns eseményekről értesítést kaphatnak. Hiszünk benne, hogy mindez megkönnyíti és korszerűbbé teszi a következő időpont, illetve helyszín ütemezését számukra. De adott pillanatban azt is megmutatja, hogy az aktuális helyzethez képest hol érhető el nyilvános véradási esemény megadott távolságon belül. Az applikáció használatával egyúttal azonnali visszajelzést is kaphat mindazon szervező munkatársunk, aki a Véradás-FUTÁR toborzó alkalmazással dolgozik a mindennapi véradások előkészítő folyamatában, így a toborzó tevékenység is hatékonyabbá válhat.”

Az egészségügy számára megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészlet biztosításához naponta 1600-1800 önkéntes donorra van szükség. Mivel a vér mesterséges úton nem állítható elő, ezért a Magyar Vöröskereszt arra kér minden egészséges felnőtt magyar lakost: váljanak ők is önkéntes véradóvá!

A Véradás applikáció fejlesztésében a Govern Kft. informatikai vállalat támogatta a humanitárius szervezetet. Az applikáció ingyenesen letölthető az App Store és Google Play webáruházakban.

Az applikáció elérhetőségei:

Android: Vöröskereszt - Véradás – Alkalmazások a Google Playen

iOS: Vöröskereszt Véradás az App Store-ban (apple.com)


További részletek olvashatók az alkalmazásról az alábbi honlapon:

https://veradasapp.gs.hu/