2023.04.13

Jövő héten indul a Felsőoktatási Véradókampány!

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közösen buzdítja véradásra a fiatalokat

SAJTÓKÖZLEMÉNY – Budapest, 2023. április 13.  „Véredben a zene? Adj vért, és nyerj jegyet a nyár legmenőbb fesztiváljaira!” mottóval hívja véradásra a felsőoktatásban tanulókat az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) és a Magyar Vöröskereszt (MVK). A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a vizsgaidőszak előtti hetekben, 2023. április 17. és május 14. között tartják az Felsőoktatási Véradó Heteket.

A csaknem egyhónapos kampány az egész éven át tartó Felsőoktatási Véradóverseny egy kiemelt programja. Célja a fiatalok megszólítása, a társadalmi felelősségvállalás fontosságának hangsúlyozása. Ennek keretében a hallgatóknak lehetőségük lesz arra, hogy saját intézményükben találkozhassanak és tapasztalják meg a segítségnyújtás ezen formáját. Idén országszerte több mint 30 felsőoktatási helyszínen lesz biztosított az intézményi dolgozóknak és hallgatóknak véradási lehetőség. Ezen kívül a vért adni szándékozó felsőoktatási hallgatókat ugyanúgy várják a vérellátó intézetekbe és más eseményekre is.

A kampány a tavalyi évhez hasonlóan ismét nyereményjátékkal zárul, amelyen a résztvevők a nyár számos fesztiváljára nyerhetnek jegyeket és bérleteket.

  • Fődíj: 2 db heti bérlet a Sziget Fesztiválra
  • További nyeremények: 6 db páros napijegy a Sziget Fesztiválra, 30 db napijegy az EFOTT-ra, 1 db heti bérlet és 8 db napijegy a SZIN-re, 5 db napijegy a Strand Fesztiválra, 2 db páros napijegy a Campus Fesztiválra

A játékban való részvételhez csak annyit kell tennie a véradóknak, hogy az adatfelvétel során jelzik, hogy a felsőoktatási véradókampány keretein belül jelentkeznek véradásra és megnevezik az általuk képviselt felsőoktatási intézményt.

A véradáshoz személyi igazolvány, TAJ- és lakcímkártya szükséges. A kampányról, a felsőoktatási véradási helyszínekről, valamint a véradás menetéről bővebben a www.ovsz.hu/veredbenazene és a www.veradas.hu/felsooktatasi-veradoverseny oldalakon tájékozódhatnak.

Szeretettel várjuk a régi és új véradókat véradásra!